Als je wegwijs wil worden in een stad of museum, kun je ervoor kiezen om een gids in te schakelen. Maar die zijn vaak duur en vallen soms tegen. Waarom zou je dan niet gewoon een app gebruiken? Dat dacht ook Mirte Gosker, één van de ontwikkelaars van iWhisper. Met deze app wil ze samen met Sjoerd Wennekes en Wouter Kneepkens de audiovisuele tours weer op de kaart zetten.

Musea, gemeenten en anderen kunnen terecht bij iWhisper om hun audiotour te moderniseren. Alles is mogelijk, volgens Gosker. “Ook maken we 3D location based audiotours, zodat een paleistuin, museum, dierentuin of stad voor bezoekers een spannende beleving wordt.”

Klanten kunnen kiezen tussen een audiotour zoals we die kennen, waarbij je rondloopt en ondertussen wordt iets vertelt. Eventueel aangevuld met plaatjes en video’s via de app. Maar iWhisper gaat verder. Zelfs een hoorspel of game ligt binnen de mogelijkheden. Het maakt een rondleiding net even wat spannender, op een moderne manier. De app is via de App Store te downloaden, voor iPhone en iPad. Vereiste is wel dat je over internet beschikt. Momenteel kun je met iWhisper bijvoorbeeld door Utrecht rondgeleid worden.

iWhisper_pictorialmark_concepts